Rowan Hattu
40 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 150 gram belegen geraspte kaas
  • 1 flinke theelepel gedroogde knoflookvlokken
  • Handje sesamzaad
  • 1 grote of 2 kleine eidooiers, losgeklopt
  • Klein beetje bloem

Ze zijn zelfs groter dan je hoofd!

Wij Nederlanders houden nou eenmaal van kaas. En met onze bijnaam ‘kaaskoppen’ hebben we natuurlijk een titel hoog te houden. Daarom hebben wij nu het perfecte kaasstengel recept voor je gevonden. En nee niet zomaar een kaasstengel, dit recept zorgt ervoor dat jij de ultieme kaasstengel bereidt die zelfs nog groter is dan je eigen hoofd.

Kaasstengels

Er is natuurlijk een grote kans dat jij als kind samen met vriendjes of vriendinnetjes al eens kaasstengels hebt gemaakt. Superleuk, maar we snappen dat het ook naarmate je ouder wordt een leuke bezigheid kan zijn. Toch is het belangrijk om te weten dat niet alle kaasstengels die je maakt in een keer lukken. Zelfs de bekendste bakkerijen kunnen er wel eens een mislukte kaasstengel tussen hebben zitten. Gelukkig heeft Culy onderzoek gedaan, en hebben ze hét ultieme kaasstengel recept gevonden.

Zo maak je de ultieme kaasstengels

  • Pak allereerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  • Laat deze 20 minuten ontdooien.
  • Als je ze 20 minuten hebt laten ontdooien leg je drie vellen bladerdeeg onder elkaar, waarbij het elkaar iets overlapt.
  • Druk ze dan stevig op elkaar en druk daarbij de naden ook goed op elkaar.
  • Op deze manier creëer je vier lange stroken van bladerdeeg.
  • Laat ze dan voor nog eens 20 minuten verder ontdooien.
  • Ondertussen meng je de geraspte kaas met de knoflook en verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pak dan een ei en klop de dooier hiervan los.
  • Vervolgens besmeer je alle vier de stroken met bladerdeeg hiermee.
  • Daarna bestrooi je twee kanten van de vier stroken met de geraspte kaas en knoflook.
  • Met de twee andere kanten bedek je de bestrooide kanten.
  • Let op: leg hierbij de ei-kant naar beneden op de kaas.
  • Dan pak je een deegroller en bestuif je deze met bloem.
  • Vervolgens rol je van boven naar beneden over het bladerdeeg heen zodat je de stroker wat langer maakt.
  • De stroken mogen écht lang worden, denk aan 45 centimeter.
  • Houdt er daarbij natuurlijk wel rekening mee dat ze nog op je bakplaat passen.
  • Daarna snij je twee lange strengen van het deeg.
  • Dan draai je ze rond en leg je ze op de bakplaat.
  • Voor die lekkere cheesy touch bestrooi je de kaasstengels nog een keer met de ei, knoflook en wat geraspte kaas.
  • En voor de finishing touch strooi je er nog wat sesamzaadjes overheen.
  • Doe ze dan voor 12 tot 15 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
  • Daarna zet je de oven op 180 graden Celsius en laat je ze voor nog ongeveer 3 tot 5 minuten lekker knapperig en goudbruin bakken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: dé wintersport-hit Kaiserschmarrn

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: iStock