Recept: zo maak je de michelettes uit Heel Holland Bakt

Ingrediënten
  • VULLING:
  • 150 gram slagroom
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 150 gram pure chocolade
  • OUBLIEBESLAG:
  • 170 gram poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • 4 eiwitten
  • 120 gram boter
  • 5 gram cacaopoeder
  • Vanille extract (naar smaak)
  • Cacaoboter (om af te smeren, +/- 100 gram)
Redactie Kookfans
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VULLING:
  • 150 gram slagroom
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 150 gram pure chocolade
  • OUBLIEBESLAG:
  • 170 gram poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • 4 eiwitten
  • 120 gram boter
  • 5 gram cacaopoeder
  • Vanille extract (naar smaak)
  • Cacaoboter (om af te smeren, +/- 100 gram)

Heerlijk gevuld met koffieganache!

Zit jij ook elke week vanaf de bank te smullen van alle baksels van Heel Holland Bakt? De vijfde aflevering stond in het teken van koek en moesten de kandidaten allerlei dingen bakken in dit thema. Voor de technische ronde moesten ze michelettes maken. Klinkt ingewikkeld, maar volgens Meester Patissier en jurylid Robèrt van Beckhoven is het met dit recept goed te doen. Durf jij het aan?

Zo maak je de michelettes:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak eerst de vulling: doe de slagroom en oploskoffie in een pan en zet op het vuur. Hak de chocolade fijn.
  • Haal het pannetje als het kookt van het vuur en voeg de chocolade toe. Meng dit en zet het koud.
  • Maak vervolgens het oubliebeslag: doe boter en poedersuiker in een mengkom en meng met de machine. Voeg langzaam het eiwit toe tot het helemaal is opgelost.
  • Zeef de bloem en voeg dit ook toe.
  • Deel het beslag door de helft in twee bakken (ongeveer 260 gram per portie).
  • Doe in de ene helft een snufje vanille extract en in de andere de cacaopoeder. Vul daarna een spuitzak met het bruine deeg (met de cacaopoeder).
  • Ondertussen smelt je de cacaoboter. Het hoeft niet warm te zijn, alleen vloeibaar.
  • Maak met het cacaobeslag 12 dunne banen op een bakmat van ongeveer 12 cm. Laat een paar millimeter ruimte tussen de banen (daar komen de witte streepjes tussen).
  • Vul nu een andere spuitzak met het andere beslag en spuit dit tussen de bruine banen in de ruimte die je open hebt gelaten.
  • Zet in de oven voor ongeveer 8 minuten.
  • Smeer de koekjes in met een beetje cacaoboter.
  • Haal uit de oven en rol nu het beslag nog zacht is om met een potlood.
  • Herhaal dit voor alle koekjes.
  • Vul de michelettes met de ganache en presenteer op een bord.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: zo maak je de boterbabbelaars uit Heel Holland Bakt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron en beeld: Heel Holland Bakt, videostill