Esther Reitsema
5+15 min.
Ingrediënten
  • 1 bol knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • 800 gram witte bonen
  • Extra vergine olijfolie
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • Snuf chilivlokken
  • Peper en zout

Lekker én gezond

Happy new year! Heb jij het goede voornemen om gezonder te gaan eten dit jaar, maar heb je nog wat inspiratie nodig? We got you. Deze hummus is lekker én hartstikke gezond. En, bonus: hij zit vol knoflook. Een heerlijk receptje om goed van start te gaan! We vertellen je hoe je te werk gaat.

Zo maak je de knoflookhummus:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Neem een bol knoflook en snijd hier het topje vanaf. Verpak de bol vervolgens in aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat tien à vijftien minuten bakken, totdat de knoflook zacht aanvoelt en lichtbruin van kleur is. Laat vervolgens even afkoelen.
  • Laat de witte bonen en kikkererwten uitlekken en doe ze samen in de keukenmachine. Knijp hierbij de afgekoelde knoflook uit en mix alles goed door elkaar.
  • Doe er vervolgens naar smaak olijfolie bij, totdat er een mooie soepele massa ontstaat.
  • Breng de hummus op smaak met citroenrasp, chilivlokken en zout en peper.
  • En klaar is je zelfgemaakte knoflookhummus. Enjoy!

Combineren

Het lekkere aan (zelfgemaakte) hummus is dat het zo lekker te combineren is. Je kan het zo gek niet bedenken of het smaakt lekker met hummus erbij. Je smeert het gemakkelijk op een boterham of cracker, maar ook bij een salade, stuk vlees of in een bowl smaakt het heerlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees ook: Recept: chili sin carne met zoete aardappel en bleekselderij

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock