Esther Reitsema

Zo geniet je nog meer van je lunch

Het is onze absolute favoriet voor bij de lunch: een tosti. Altijd lekker, en heel makkelijk om te maken. Toch gaat er best vaak iets mis bij het maken van een tosti. Zo kan-ie klef worden, of kan na het bakken de kaas ineens volledig zijn verdwenen. Kookfans to the rescue: we vertellen je hoe je ervoor zorgt dat jouw tosti per-fect wordt. 

1. Besmeer je tosti met een beetje boter

De ultieme tip voor een goudbruine, knapperige tosti is om een klein beetje boter of margarine over de buitenkant van de broodjes te smeren. Let wel op dat je er niet teveel op smeert, want dan kan je tosti een beetje klef uitpakken.

2. Bak je tosti niet te heet

We snappen dat je zo snel mogelijk je tanden in je tosti wil zetten, maar let er op dat je ‘m niet te heet bakt, want dan is de kans groot dat de kaas verdampt. En een tosti zonder kaas is natuurlijk niks. Zet de stand op je tosti-ijzer of pan dus niet te hoog. Het duurt dan iets langer voordat-ie klaar is, maar dan heb je ook wat!

3. Zet de temperatuur niet te laag

Het is je vast wel eens gebeurd: je tosti lijkt klaar omdat de broodjes al goudbruin zijn, maar de kaas is nog niet gesmolten. Wil je dit voorkomen, dan is het aan te raden om je tosti niet op een te lage temperatuur te bakken. Het beste is als je er precies tussenin zit. Als je tosti-ijzer drie standen heeft, is de tweede stand dus meestal de beste optie.

4. Wees voorzichtig met de hoeveelheid kaas

Bij Kookfans zijn we gek op kaas. We snappen daarom dat je het liefst wat extra plakken op je tosti gooit, maar hierdoor ontstaat de kans wel dat je tosti erg zompig wordt. Een goede optie is om een extra laag te maken: drie broodjes met daartussen een plak kaas. Zo blijft je tosti lekker krokant.

Lees ook: De ultieme guilty pleasure: pizza-baguettes

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock