Weer wat geleerd!

Wie regelmatig aardappelen op tafel zet, weet dat het een hele klus kan zijn om de gele piepers eerst allemaal van hun schil te ontdoen. Geen wonder dus dat thuiskoks op zoek zijn gegaan naar een methode waarmee het schillen een stukje sneller kan. En met resultaat, want op TikTok zagen we deze slimme foodhack voorbijkomen.

Schillen met een dunschiller

De truc is vooral geschikt voor mensen die hun aardappels normaal gesproken schillen met zo’n handige dunschiller. Wat helaas niet zo prettig is aan een dunschiller, is het vasthouden van de aardappel. Je loopt toch altijd het risico dat je per ongeluk een van je vingers meepakt. Ai! Om dat te voorkomen en tóch vliegensvlug die aardappels te schillen, bedacht TikTokker Sonny Hurrell een slim trucje.

Goed getest

Mensen die deze foodhack zijn gaan toepassen, zijn erg enthousiast. “Eerst schilde ik vijf aardappelen per minuut, nu zijn dat er maar liefst acht”, lezen we in een review. Dat klinkt veelbelovend, dus wij gaan het ook snel proberen.

Zo doe je dat

Het trucje is erg simpel. Eerst steek je een vork in het ‘kontje’ van de aardappelen. Daaraan houd je de aardappel vast, terwijl je met een dunschiller rondom de schil verwijdert in de lengte. Trek vervolgens de vork uit de aardappel en pak het kontje nog even mee. Benieuwd hoe dat eruitziet? Je ziet het in dit TikTok-filmpje:

@thatdudecancook

Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok

? original sound – Sonny Hurrell

Ook handig: TikTok-hack: op deze manier pel je een ei binnen 10 seconden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels