Ingrediënten
  • SALADE:
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 50 gram amandelen (met vlies), grof gehakt
  • 2 groene apples (Granny Smith)
  • Scheutje verse citroensap
  • 1 granaatappel, alleen de pitjes
  • 150 gram rucola
  • DRESSING:
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en zwarte peper
Vivian
20 + 25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • SALADE:
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 50 gram amandelen (met vlies), grof gehakt
  • 2 groene apples (Granny Smith)
  • Scheutje verse citroensap
  • 1 granaatappel, alleen de pitjes
  • 150 gram rucola
  • DRESSING:
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en zwarte peper

Perfect voor de koude avonden!

Een salade alleen voor zwoele, zomerse avonden? Dacht het niet! Ook in de winter mag een salade niet op tafel ontbreken. Ruil dit seizoen de feta en de komkommer in en kies voor rijkere ingrediënten zoals bloemkool, appel en granaatappel. Maak ‘t af met een romige dressing van tahini en honing en je hebt een heerlijke winterse salade. Als je koolhydraatarm eet, is dit al een perfecte maaltijd. Liever iets ernaast? Ga dan bijvoorbeeld voor kippendijen uit de oven. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de winterse salade:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (of de heteluchtoven op 160 °C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes, olijfolie, paprika, komijn en amandelen. Meng tot de bloemkool gelijkmatig bedekt is met de olie en kruiden. Verdeel de groente over de bakplaat en rooster in de oven tot de bloemkool bruin begint te worden, 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven en zet opzij om af te koelen.
  • Snijd de appels in blokjes van ruim een centimeter. Leg de stukjes appel in een kom met koud water met daarin citroensap om ze vers te houden en te voorkomen dat ze bruin worden.
  • Meng in een kleine kom de tahini, honing, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de appels af en meng ze met het bloemkoolmengsel, de granaatappelpitjes en de rucola. Besprenkel de salade voor het serveren met de smakelijke dressing.
  • Geniet van deze heerlijke winterse salade – al is-ie stiekem lekker in alle seizoenen!

Lees ook: Recept: kip fajita’s uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: PureWow via James Rich | Beeld: Videostill The Lebanese Plate