Ingrediënten
  • 4 grote, overrijpe bananen
  • 45 gram bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 65 gram bloem
  • Snufje zout
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 60 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 25 gram gesmolten boter, plus extra om te bakken
  • 45 gram bruine suiker (voor de karamel)
  • 50 gram kokosnootcrème (voor de karamel)
  • Snuf zeezout (voor de karamel)
  • Vanille-ijs, om te serveren
Christel
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote, overrijpe bananen
  • 45 gram bruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 65 gram bloem
  • Snufje zout
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 60 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 25 gram gesmolten boter, plus extra om te bakken
  • 45 gram bruine suiker (voor de karamel)
  • 50 gram kokosnootcrème (voor de karamel)
  • Snuf zeezout (voor de karamel)
  • Vanille-ijs, om te serveren

Zo til je je crêpe naar een hoger niveau!

We zijn dol op bananen en op crêpes. Waarom we de twee niet eerder combineerden is ons een raadsel. Onder het mom: ‘beter laat dan nooit’, gingen we met deze twee hapjes aan de slag. Zo maakten we overheerlijke bananencrêpes met gezouten kokoskaramel. Overheerlijk met een bolletje vanille-ijs!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de bananencrêpe?

  • Snijd de bananen in de lengte doormidden en daarna nog in stukjes.
  • Doe de bananen en bruine suiker in een kom en roer door elkaar. Zet apart.
  • Doe de kristalsuiker, bloem en het zout in een kom en roer door elkaar.
  • Pak een andere kom en doe daar de koksmelk, melk, eieren en gesmolten boter in. Meng kort door elkaar.
  • Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en mix dit met een garde tot een egaal mengsel. Laat 10 minuten rusten.
  • Doe de bruine suiker in een pannetje en voeg 3 eetlepels water toe. Laat de suiker op een middelhoog vuur oplossen.
  • Roer de kokoscrème door de karamel en voeg een snufje zeezout toe. Laat 10 minuten op een laag vuur staan of tot de karamel de gewenste dikte heeft. Zet apart.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag.
  • Doe genoeg van het beslag in de koekenpan om de bodem te bedekken.
  • Haal de crêpe voorzichtig uit de pan als de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin.
  • Herhaal dit proces tot het beslag op is.
  • Pak een crêpe en leg de bruine kant naar beneden. Schep een deel van de bananen in de crêpe en rol de crêpes op.
  • Serveer de crêpes met de kokos-karamel-zeezout en een bolletje vanille-ijs.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Winterse sangria 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube