Jasmijn
250 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 475 milliliter slagroom
  • 415 milliliter gezoete gecondenseerde melk
  • Een snufje zout
  • Toppings naar keuze

Makkelijk te maken en superlekker!

De kans is groot dat je ijsrolletjes weleens op Instagram voorbij hebt zien komen. Dit toetje is afkomstig uit Thailand en valt daar in de categorie street food. Het is niet alleen lekker, maar het vergt ook amper moeite om te maken. Kijk mee!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Simpel toetje

In Thailand wordt een ijsrolletje vaak als toetje gegeten. Voor de bereiding heb je maar een paar ingrediënten nodig en je kunt zoveel toppings gebruiken als je wilt. Bovendien kun je het ook in grote porties maken en een deel invriezen, waardoor je er meerdere dagen van kunt genieten. Wij laten je zien hoe je deze lekkernij maakt.

Zo maak je de ijsrolletjes

  • Pak een grote kom en giet daar de slagroom, de gecondenseerde melk en het zout in.
  • Mix alles goed door elkaar met een garde.
  • Pak een diepe schaal en giet het mengsel daarin. Zorg ervoor dat de hele schaal bedekt is met een laagje van ongeveer 6 millimeter dik.
  • Sprenkel alle toppings naar keuze over het mengsel heen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor discosprinkles, maar ook voor stukjes koek of chocolade.
  • Meng de stukjes topping met de garde goed door het mengsel, zodat het evenredig is verdeeld.
  • Zet de schaal in de koelkast en laat het mengsel 4 uur uitharden. Leg ook een schraper en een klein schaaltje in de koelkast, zodat die dezelfde temperatuur krijgen en er straks niet voor zorgen dat de ijsrolletjes smelten.
  • Haal de grote schaal met het mengsel, de schraper en het kleine schaaltje uit de koelkast.
  • Schraap het mengsel in een paar kleinere delen uit de schaal. Duw die delen voorzichtig omhoog en rol ze op, zodat er meerdere ijsrolletjes ontstaan.
  • Haal de ijsrolletjes uit de grote schaal en plaats ze verticaal in het kleine schaaltje.
  • Voeg eventueel nog wat extra toppings toe, zoals chocoladesaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: aardbeienijs met slechts drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty