Ingrediënten
  • Kikkerwten (één blik)
  • Sap van een halve citroen
  • 60-80 milliliter veganistische mayonaise
  • Twee stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden (eventueel inclusief bladeren)
  • Halve kleine rode ui fijngesneden
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Zeewier bladeren of vlokken (naar smaak)
  • Zout en peper (naar smaak)
Anne Brandse
10 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • Kikkerwten (één blik)
  • Sap van een halve citroen
  • 60-80 milliliter veganistische mayonaise
  • Twee stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden (eventueel inclusief bladeren)
  • Halve kleine rode ui fijngesneden
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Zeewier bladeren of vlokken (naar smaak)
  • Zout en peper (naar smaak)

Perfect voor iedereen!

Een veganistisch alternatief voor een frisse tonijnsalade die tóch naar vis smaakt? Deze makkelijk te maken spread is het antwoord! Door de stevige bite van de kikkererwten en de toevoeging van zeewier bladen komt deze salade met zijn lekkere ziltige smaak dicht in de buurt van een klassieke tonijnsalade, zonder dierlijke producten te gebruiken. Kortom, perfect voor de visliefhebbers, vegetariërs en vegans onder ons! Serveer de salade bijvoorbeeld op brood, een wrap, of op een toastje of als dip bij de weekendborrel.

Zo maak je de tonijnsalade:

  • Giet de kikkererwten af en spoel goed af met water.
  • Stamp de kikkererwten fijn met een vork, aardappelstamper, of in een keukenmachine.
  • Scheur of knip de zeewier bladeren in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kikkererwten
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng samen tot geheel.
  • Smeer op een dikke boterham, voeg toe aan een salade of wrap, of serveer als dip bij de borrel, en smullen maar!

Eventuele restjes zijn afgedekt tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Verdubbel het recept en je hebt in een handomdraai office friendly tonijnsalade voor de hele week!

Meer vitamines?

Wist je dat nori vellen boordevol calcium zitten? Je hebt dus ook nog een hele gezonde maaltijd. Tip: doe voor meer vitamines in je salade een lepeltje chia of hennepzaadjes bij! Deze zitten van nature boordevol omega-3, net als echte tonijn.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je vegetarisch gaat eten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Simple Veganista | Beeld: Pexels