Anne Brandse

Lekker (schoon) bakkie!

Net als alle andere plekken, hoekjes, randjes en apparaten in je keuken, heeft ook je koffieapparaat af en toe een goeie schoonmaakbeurt nodig. Ook al gebruik je hem (waarschijnlijk) elke dag, kalkaanslag en andere ellende en viezigheid kunnen ervoor zorgen dat je geliefde pruttelmachine minder lang meegaat. Daarom hebben wij vandaag een schoonmaak stappenplan voor je! Zo kan je snel weer genieten van een vers, schoon maar vooral lekker bakkie koffie!

Gelukkig is het niet een heel ingewikkeld proces. Alles wat je nodig hebt is water en schoonmaakazijn.

Stap 1.

Vul het waterreservoir met gelijke delen water en schoonmaakazijn. Doe een lege koffiefilter in de filterhouder, en zet de machine aan zoals je normaal ook zou doen.

Stap 2.

Wanneer de machine klaar is, kan je mix van water en azijn in de koffiepot weggooien. Laat je koffieapparaat dan 30 minuten staan; zo kan de azijn te werk gaan aan de binnenkant van de machine.

Stap 3.

Leeg het waterreservoir en was de onderdelen die je los kunt halen met de hand af, inclusief de koffiepot, filterhouder, etc. Zet de machine vervolgens weer in elkaar.

Stap 4.

Vul het waterreservoir met vers water en doe een koffiefilter in de filterhouder. Zet de machine weer als gewoonlijk aan, en laat z’n gang gaan. Herhaal dit proces nog tweemaal, totdat de azijngeur volledig uit je machine is verdwenen.

Herhaal dit eenvoudige stappenplan eens in de 3 maanden om je koffiemachine zo lang mogelijk in topvorm te houden!

Lees ook: Zes tot zeven koppen koffie per dag kunnen geen kwaad, aldus expert

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bon Appétit | Beeld: Pixabay