Ingrediënten
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1/16 theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • 3 eetlepels melk (45 mililiter)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 2 eetlepels mozzerella
  • 2 zwarte olijven
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
Freek
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1/16 theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • 3 eetlepels melk (45 mililiter)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 2 eetlepels mozzerella
  • 2 zwarte olijven
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano

Een pizza die in 1 minuut klaar is, wie wil dat nou niet?

Mug cakes kennen we allemaal. De ingrediënten doe je in een magnetronbestendig kopje, even de timer instellen en huppakee, je cake is klaar. Datzelfde principe kun je dus ook op pizza toepassen. Mug pizza: voor de snacker met een krappe agenda.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Mix de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda en een snufje zout in het kopje.
  • Voeg de melk en olie toe. Mix tot een glad geheel.
  • Smeer nu de tomatensaus op de bovenkant. Goed uitsmeren over het oppervlakte.
  • Plaats de toppings. In dit geval de kaas, olijven en oregano. Zelf een andere combinatie maken, kan natuurlijk ook!
  • Plaats het kopje 1 minuut in de magnetron of tot het deeg volledig omhoog is gekomen en de toppings bubbelen.(Met een 1200w magnetron is je mug pizza in 1 minuut klaar. Gebruik je er eentje met minder vermogen, dan kan het tot wel 1,5 minuut duren.)

Lees ook: Recept: deze supergezonde lemon mug cake is keto, glutenvrij én paleo

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Spicebangla.com | Beeld: Videostill