21 mei 2021
Redactie Kookfans

De komende weken vindt door het hele land de Frituurloop plaats

Ook al zijn we groot fan van koken, soms is er gewoon niks zo lekker als een lekkere vette frituurhap. Voor alle frituur-enthousiastelingen is er nu goed nieuws: er staan de komende weekenden op veel plekken in het land Frituurlopen gepland. En het beste nieuws: je kunt een jaarvoorraad frikandellen winnen!

Frituurloop

Het idee achter de Frituurloop is simpel: je gaat wandelen door een stad naar keuze, en doet onderweg volop snackbars en cafetaria’s aan. Bij elke zaak krijg je dan een snack en een drankje met korting, en doe je een quizronde. Zo krijg je op één middag dus een gezonde dosis beweging, met een dosis ongezonde snacks ernaast.

Pinksterweekend

Het komende weekend vinden de eerste Frituurlopen al plaats: in Breda, Den Haag, Eindhoven en Tilburg. Voor Eindhoven zijn de tickets al uitverkocht, maar voor de andere steden kun je je nog inschrijven via de website.

Andere steden

De weekenden erna kun je in verschillende andere steden genieten van deze unieke culinaire ervaring. Van Venlo tot Assen en van Heerenveen tot Leiden. Voor de echte frikandelliefhebber is er dus altijd wel een Frituurloop in de buurt.

Dieet-opties

Ook goed om te weten: als je vegetariër bent of alleen halal-vlees mag eten, dan kun je ook terecht bij de Frituurloop! Snacks zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. De organisatie schrijft dat elke locatie tijdens de Frituurloop óók een vega en een halal optie aanbieden. Zo is er dus voor elk wat wils!

Lees ook: Recept: frikandellenquiche uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Frituurloop.nl | Beeld: Pixabay