Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 400 gram chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram risotto rijst
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter groentebouillon
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram mascarpone
  • Peper en zout
  • Optioneel: Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum, rozemarijn)
Hanna Mellema
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 400 gram chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram risotto rijst
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter groentebouillon
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram mascarpone
  • Peper en zout
  • Optioneel: Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum, rozemarijn)

Smullen maar!

Een romige risotto? Daar kunnen wij geen genoeg van krijgen. Daarom hebben wij hier weer een nieuw recept, voor risotto met een saus van tomaten en mascarpone, waar je je vingers bij af zult likken! Door er wat chorizo doorheen te gooien, geven we de risotto een pittige twist. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Zo ga je te werk:

  • Haal het velletje van de chorizo en snij in blokjes. Pel en snipper de ui, en pers de knoflook.
  • Verhit wat olie in een grote pan, en voeg hieraan de chorizo toe. Bak voor 1 minuut, en voeg dan de ui en knoflook toe. Laat dit in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  • Na die 5 minuten voeg je de risottorijst aan dezelfde pan toe. Bak dit voor 2 minuten mee, en voeg dan de tomatenblokjes en de helft van de bouillon toe. Roer dit door.
  • De andere helft van de bouillon giet je langzaam, in kleine porties, bij de risotto. Gebruik ongeveer een soeplepel per keer. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de risottorijst gaar gekookt is. Blijf tijdens die 20 minuten regelmatig roeren in de pan.
  • Als laatste meng je de mascarpone en de parmezaanse kaas door de risotto heen. Breng op smaak met peper en zout, en eventueel wat Italiaanse kruiden.
  • Enjoy!

Lees ook: Recept: zo maak je een overheerlijke taco lasagne

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock