31 januari 2024
Hanna Mellema

Wij hebben het antwoord!

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt ging van start! Tien kersverse kandidaten deden er alles aan om hun baktalenten te showen aan Robèrt en Janny. En dat leverde een heleboel prachtige (en minder prachtige baksels) op. Bij ons ontstaat dan natuurlijk de vraag: wat gebeurt daarmee na de aflevering?

Heel Holland Bakt

De eerste aflevering van HHB was natuurlijk weer om te smullen. De presentatie lag traditiegetrouw in handen van André van Duijn, en ook meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair journalist Janny van der Heijden waren van de partij. In het 11e seizoen van dit programma gaan tien kandidaten de strijd aan: Aruna (46), Carla (58), Dennis (34), Pien (24), Rudo (34), Rachida (37), Sandra (51), Susan (45), Tim (32) en Peter (64).

Afgelopen zondag zagen we hoe de kandidaten verschillende uitdagingen aangingen, van een gevulde cake en Bossche bollen tot een heus spektakel van financiers. En dat ging de één wat beter af van de ander. We zullen verder geen spoilers geven, maar de afvaller van deze week kreeg te maken met nogal wat tegenslagen…

Waar gaan de baksels heen?

Maar goed, de hamvraag na elke aflevering blijft natuurlijk: wat gebeurt er met al die heerlijke creaties? Worden ze weggegooid? Of misschien gedoneerd?

Gelukkig geven de makers van Heel Holland Bakt ons het verlossende antwoord. Op de site is te lezen: “Er zit teveel liefde in de baksels van de kandidaten om deze te verspillen. Ze worden dus nooit weggegooid. Na afloop van de opnames is iedereen nieuwsgierig en wordt er door de kandidaten, cameramensen, crew en andere medewerkers uitgebreid geproefd. Als er dan nog iets overblijft, nemen de kandidaten dit mee naar huis. Áls er iets overblijft…” Aha!

De afwas

Enne, vraag jij je ook stiekem altijd af wie er in vredesnaam al die afwas moet doen? Nou, ook daar geven de programmamakers antwoord op. “De bakkers hoeven naast al het harde werk in de tent gelukkig niet ook nog hun vuile vaat af te wassen. Een klein leger jongens en meiden staat dag in dag uit te boenen, zodat de bakkers weer schoon gereedschap hebben voor de volgende opdracht,” vertellen ze. Weten we dat ook weer!

Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: NL Beeld / Brunopress