Ingrediënten
  • 6 kipfilets, in behapbare stukken gesneden
  • 290 gram Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 theelepels garam masala specerijen (Verstegen)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 450 gram tomatensaus
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout naar smaak
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 kipfilets, in behapbare stukken gesneden
  • 290 gram Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 theelepels garam masala specerijen (Verstegen)
  • Sap van 1/2 citroen
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 450 gram tomatensaus
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout naar smaak

Het is een van de populairste Indiase gerechten ter wereld

Wij duiken graag de Italiaanse keuken in; niet zo gek dat je op Kookfans dan ook vele pasta– en pizzarecepten kunt vinden. Dit keer lieten we ons echter inspireren door de Indiase keuken en maakten we deze tikka masala. Tikka masala is een heerlijk, kruidig gerecht dat je kunt eten met rijst of naan.

Voor herhaling vatbaar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tikka masala?

  • Doe de stukken kipfilet, Griekse yoghurt, knoflook, gember, 2 theelepels garam masala en het citroensap in een kom en roer tot alles goed is vermengd. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de stukken kip 2 tot 3 minuten per kant. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, omdat het straks nog een keer wordt gekookt.
  • Schep de kip uit de koekenpan en zet apart.
  • Doe de overgebleven olijfolie en de boter in dezelfde pan en voeg de uien toe.
  • Bak de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gember en knoflook toe en bak 30 seconden.
  • Voeg de kurkuma, koriander, komijn en 1 theelepel garam masala en toe. Roer even door elkaar.
  • Schenk de tomatensaus in de pan en voeg de chilivlokken toe. Voeg eventueel ook nog wat zout toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Laat 15 tot 20 minuten op een laag vuur staan en roer af en toe.
  • Voeg de slagroom en kip toe en roer door. Laat het mengsel 5 tot 7 minuten sudderen.
  • Garneer de tikka masala met koriander en serveer met rijst of naan.

Ook lekker: gezonde cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Vijaya Selveraju | Beeld: Videostill YouTube