Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 kipfilets, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kruidenmix (voor kip)
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 500 gram pasta, onbereid
  • 1 liter volle melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • Snuf nootmuskaat
  • 125 gram kaas, geraspt
  • Halve bol mozzarella (optioneel), in stukjes
40 min.
4 pers.

De bechamelsaus maakt het gerecht heerlijk romig

Wij zijn dol op ovenschotels. Je kunt er eindeloos mee variëren en terwijl de oven het werkt doet, kun jij nog even een momentje voor jezelf nemen. Ben jij ook zo dol op ovenschotels? Dan moet je deze pasta-ovenschotel met kip in een bechamelsaus echt eens proberen!

Dit is nog eens geluk op een vork!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta-ovenschotel?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en verhit er een scheutje olijfolie in.
  • Voeg de ui toe en bak zacht. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.
  • Doe de stukken kipfilet in de pan. Bak de stukken zo’n 3 minuten.
  • Voeg de rode en groene paprika toe en roer door. Bak 2 minuten.
  • Doe de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, kruidenmix, oregano, peterselie, peper en het zout in de pan en roer goed door.
  • Laat de pan op het vuur staan tot de paprikastukjes helemaal zacht zijn.
  • Bereid ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  • Smelt de boter in een sauspan op een middelhoog vuur. Roer de bloem door de boter met een garde en bak 1 tot 2 minuten.
  • Schenk steeds een beetje melk bij het bloemmengsel en roer ondertussen met een garde. Zo voorkom je klontjes in de saus. Doe dit tot alle melk op is.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de kip en groentes door de pasta.
  • Verdeel de helft van de pasta over een grote ovenschaal en schenk daarna de helft van de saus over de pasta. Verdeel daarna de helft van de kaas eroverheen. Herhaal dit met de rest van de pasta, saus en kaas.
  • Verdeel er eventueel nog wat stukjes mozzarella over.
  • Schuif de schaal in de oven en bak de pastaovenschotel 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gekruide garnalen van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bayoona | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 kipfilets, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kruidenmix (voor kip)
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 500 gram pasta, onbereid
  • 1 liter volle melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • Snuf nootmuskaat
  • 125 gram kaas, geraspt
  • Halve bol mozzarella (optioneel), in stukjes