30 min.
4 pers.

Zó lekker dat zelfs je kinderen ineens spruitjes lusten

Vroeger was het steevast een gevecht aan tafel. Van onze ouders moesten we per se een portie spruitjes eten, terwijl wij daar ab-so-luut geen zin in hadden. Nu, heel wat jaartjes later, houden wij van de groente. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om spruitjes te eten. En dit simpele recept van spruitjes in knapperige bacon is zeker een winnaar. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Leg de spekreepjes op een schone snijplank of een ander schoon vlak oppervlak.
  • Bestrijk elke reep bacon lichtjes met ahornsiroop en zorg ervoor dat het hele oppervlak van het vlees bedekt is. Bestrooi met wat zwarte peper.
  • Plaats een spruitje aan de onderkant van een reepje spek. Rol de spek vervolgens om het spruitje heen.
  • Bestrijk de bovenkant van elke ingepakt spruitje lichtjes met meer ahornsiroop en strooi er extra peper over. Leg de baconspruitjes op een bakplaat en zorg ervoor dat elk stukje met het uiteinde naar beneden ligt.
  • Bak 20-25 minuten op 180ºC of tot het spek goed gaar is.
  • Haal de spruitjes van de bakplaat en leg ze op een vel keukenpapier om overtollig spekvet te verwijderen.
  • Voilà: je spruitjes in knapperige bacon zijn klaar. Eet smakelijk!

Ook lekker: Thaise kipfilet met zelfgemaakte pindasaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 12 reepjes buikspek of bacon
  • 12 spruitjes
  • Ahornsiroop
  • Zwarte peper