30 min.
4 pers.

We kunnen nog een maandje genieten van de seizoensgroente

Bij het woord ‘spruitjes’ werden we vroeger niet bepaald enthousiast. Als kind namen we ons dan ook voor om nooit meer spruitjes te eten als we ouder waren en voor onszelf konden koken. Nou, daar zijn we inmiddels wel op teruggekomen. Sterker nog, we zijn tegenwoordig dol op de kleine groene kooltjes! Daarom eten we ze regelmatig als ze weer in het seizoen zijn. Deze spruitjesvariant met appel en bacon is één van onze favoriete wintergerechten. Ga jij dit ook proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de spruitjes met appel en bacon:

  • Leg de plakjes bacon op een hittebestendig bord en bak de bacon 4 minuten in de magnetron knapperig.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui hierin, samen met een snufje zout.
  • Zet een pan water op het vuur en kook hierin de spruiten gaar (ongeveer 10 minuten). Giet het water af.
  • Voeg de stukjes appel toe aan de koekenpan met uien en bak de appel ongeveer 5 minuten mee. Doe vervolgens de spruiten erbij en breng op smaak met wat zout en peper. Verkruimel de plakjes bacon erover en maak het geheel af met wat peterselie.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Lees ook: Recept: spruitjesschotel met parmezaanse kaas en pecannoten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Clean and Delicious | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 plakjes bacon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • Zout en peper naar smaak
  • 450 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 medium appels (bijvoorbeeld Pink Lady of Granny Smith)
  • 6 gram peterselie, fijngehakt