Sabine

Vries jij kliekjes direct in?

Soms bewaar je een kliekje in de koelkast, maar heb je er de volgende dag of de dag erna eigenlijk helemaal geen zin meer in. Kun je dat desbetreffende kliekje na een paar dagen in je koelkast eigenlijk alsnog invriezen, of had je dat meteen moeten doen?

Kliekjes invriezen na een paar dagen

Het is zo makkelijk om een grote pan met eten klaar te maken, zodat je er de volgende dag ook nog van kunt eten. Maar wat nu als je er de volgende dag helemaal geen zin meer in hebt? Weggooien is geen optie. Maar als dat kliekje inmiddels al een paar dagen in koelkast staat, kun je het dan nog met een gerust hart invriezen en later ontdooien en opeten?

Zo vries je het in

Ja, gelukkig kun je kliekjes uit de koelkast nog invriezen, zo beweert de Amerikaanse Food Safety and Inspection Service. Maar natuurlijk zitten er wel grenzen aan. Je kunt kliekjes alleen nog invriezen als ze niet langer dan 3 tot 4 dagen in de koelkast hebben gestaan. Eigenlijk erg logisch, want na deze periode verliest het zijn houdbaarheid. Vries kliekjes dus alleen in als ze nog lekker zijn.

Opnieuw invriezen na ontdooien

Ben je ook benieuwd of je ontdooid eten opnieuw kunt invriezen? Ook dat kan. Als je iets hebt laten ontdooien en niet hebt gekookt, kun je het opnieuw invriezen. Al komt dat de smaak niet ten goede. Vaak heeft het al best wat vocht verloren en als je het opnieuw invriest en daarna ontdooit en bereidt, kan het wat droger van smaak zijn. Wel is het in dit geval belangrijk dat je het voedsel in de koelkast hebt ontdooid. Ontdooide je het op het aanrechtblad? Dan kun je het alleen nog invriezen als het eten niet langer dan 2 uur buiten de koelkast of vriezer is geweest.

Lees ook: Dit had je eerder willen weten: zo lang kun je eten in de vriezer bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: United States Department of Agriculture | Beeld: Unsplash