Ingrediënten
  • 80 milliliter olijfolie
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 eieren
  • 30 gram patentbloem
  • Halve ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • Halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • 120 milliliter witte wijn
  • Ongeveer 500 milliliter groentebouillon
  • Handje verse peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 80 milliliter olijfolie
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 eieren
  • 30 gram patentbloem
  • Halve ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • Halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • 120 milliliter witte wijn
  • Ongeveer 500 milliliter groentebouillon
  • Handje verse peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Vergeet de Patatas Bravas, dit Spaanse aardappelgerecht wordt je nieuwe favoriet

Denken we aan Spaans eten? Dan denken we al snel aan paella, gazpacho en churros. Maar ook met de aardappel weten de Spanjaarden wel raad. Het resulteert in Patatas a la Importancia, een heerlijk aardappelgerecht in een smaakvolle witte wijnsaus.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Was de aardappelen grondig als je de schil om de aardappelen heen wilt houden of schil de aardappelen.
  • Dep de aardappelen goed droog en snijd de aardappelen in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Klop de twee eieren los in een kommetje en voeg wat peper en zout toe. Roer opnieuw.
  • Doe in een andere kom de bloem en roer ook hier wat zout en peper doorheen.
  • Coat daarna elk aardappelschijfje door het eerst door de bloem te halen en daarna door het ei. De aardappelschijfjes hoeven maar dun bedekt te zijn met bloem en ei.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Verdeel daarna een laag aardappeltjes over de pan. Bak 3 minuten en draai daarna om. Bak nog een keer drie minuten en vis daarna voorzichtig de aardappelschijfjes uit de pan. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Doe daarna opnieuw een laag aardappeltjes in de pan en blijf hiermee doorgaan tot alle aardappelschijfjes zijn gebakken.
  • Laat de resterende olijfolie in de pan zitten en doe hier de ui en knoflook in. Laat dit drie minuten opstaan en voeg daarna de maizena en paprikapoeder toe. Roer goed en voeg daarna de witte wijn toe. Laat inkoken tot er een dikke saus ontstaat.
  • Doe nu alle aardappelschijfjes terug in de koekenpan en schenk hier de groentebouillon overheen tot de bouillon alle aardappeltjes heeft bedekt.
  • Laat de bouillon ongeveer 25 minuten opstaan op middelhoog vuur tot het grootse deel van de bouillon is verdampt.
  • Doe de aardappeltjes in een mooie schaal en serveer met een beetje verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Spaanse kip met rijst

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill YouTube Spain on a Fork