Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram kipfilet
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 300 gram rijst (ongekookt) of 900 gram gekookte rijst
  • 120 ml kippenbouillon
  • Limoen of citroen, in schijfjes
30 min.
4 pers.

Een Mediterraanse draai aan de klassieke combinatie

Een eenvoudig te bereiden roerbakgerecht met de smaak van Spanje, bij ons loopt het water al in de mond! Dit Mediterraanse maal zet je in een handomdraai op tafel en is de perfecte manier om een restje overgebleven rijst in te verwerken. De kruidige kip en de frisse limoen maken dit een heerlijk zomers gerecht. Aan tafel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Indien je geen restje gekookte rijst over hebt, begin met het koken van de rijst.
  • Snijd de ui en paprika en pers de knoflooktenen. Snijd de kipfilet in blokjes. Dep af met keukenpapier en breng de kip op smaak met peper en zout.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de kip toe en bak 3 tot 4 minuten, totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en zet even aan de kant.
  • Voeg dan de ui, paprika en knoflook toe aan de pan. Fruit gedurende ongeveer 5 minuten. Doe de tomatenpuree en komijn in de pan en roer goed door de groenten. Bak ongeveer 2 minuten tot het mengsel donkerder van kleur is geworden.
  • Voeg de gekookte rijst en de kippenbouillon toe aan de koekenpan. Ook de kipblokjes kunnen nu weer terug de pan in. Meng alles goed door en verwarm nog 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Serveer met de schijfjes limoen of citroen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige Toscaanse kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram kipfilet
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 300 gram rijst (ongekookt) of 900 gram gekookte rijst
  • 120 ml kippenbouillon
  • Limoen of citroen, in schijfjes