05 juli 2021
Jaimy Boer

Heb jij onlangs nog een pot pindakaas gekocht? Let dan goed op!

Intersnack Nederland, de leverancier van hartige snacks en producten met noten, heeft een massale terugroepactie voor pindakaaspotten. Door een productiefout is het namelijk mogelijk dat er onbedoelde stukjes noten in verschillende soorten pindakaasproducten terecht is gekomen. Als je een notenallergie hebt, kan dit heel gevaarlijk voor je zijn. Lees gauw verder! 

Pindakaas

Heb jij onlangs een pot pindakaas bij de supermarkt gekocht? Controleer dan goed de houdbaarheidsdatum. Door een productiefout van Intersnack Nederland is het namelijk mogelijk dat er onbedoelde stukjes noten in de pindakaas terecht zijn gekomen. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor mensen met een notenallergie. Doordat Intersnack Nederland aan verschillende supermarkten levert, gaat het om een massale terugroepactie.

Verschillende merken

De pindakaas(-producten) waar een veiligheidswaarschuwing voor geldt, zijn verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Onder andere potten van Calvé, Albert Heijn, Jumbo, Dirk, DekaMarkt, G’woon en Bio+ worden teruggeroepen. Echter hoeft niet elke pot terug. Dit hangt namelijk af van de houdbaarheidsdatum. Ook geldt de terugroepactie ook alleen voor mensen met een notenallergie.

De pindakaas waarbij het mogelijk is dat er onbedoelde noten in zitten, zijn onderstaande potten met de betreffende houdbaarheidsdatum en productiecode.

Pindakaaspotten

Retourneren

De potten hoeven alleen geretourneerd te worden als je een notenallergie hebt. Wanneer je geen allergie hebt, kun je de pindakaas gewoon op je broodje smeren of er een lekkere pindakaasfudge van maken. De pindakaaspotten retourneer je bij de betreffende winkel waar je ze gekocht hebt. Je hoeft hiervoor geen bon te laten zien en je krijgt je aankoopbedrag gewoon terug.

Lekker met pindakaas: kaneelbroodjes met pindakaasvulling en pindakaastopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: NVWA | Beeld: Pexels