Ingrediënten
  • 75 - 100 gram capellini pasta
  • Grote handvol reuzengarnalen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Een halve theelepel chilivlokken
  • 4 cherrytomaatjes
  • Scheut witte wijn
  • Scheut bouillon
  • Paar basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen
  • Klein stukje Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
Rowan Hattu
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 75 - 100 gram capellini pasta
  • Grote handvol reuzengarnalen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Een halve theelepel chilivlokken
  • 4 cherrytomaatjes
  • Scheut witte wijn
  • Scheut bouillon
  • Paar basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen
  • Klein stukje Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Lekker en snel!

Een heerlijk en snel gerecht, in de stijl van een van ‘s werelds bekendste chef-koks in de wereld, wie wil dat nou niet? Daarom hebben wij dit overheerlijke, simpele pastagerecht á la Gordon Ramsay voor je op een rijtje gezet. 

Zo maak je de garnalenpasta á la Gordon Ramsay

  • Allereerst breng je een middelgrote pan met halfvol water aan de kook.
  • Daarna zet je een diepe koekenpan met een flinke scheut olijfolie op een laag vuur.
  • Pak dan de sjalot en snijd deze in de lengte doormidden.
  • Vervolgens snij je de helften in de lengte in dunne plakken.
  • Zet dan het vuur van de koekenpan iets hoger.
  • Doe hier de gesneden sjalot en wat olijfolie bij.
  • Dan is het tijd om de knoflookteen te raspen met een rasp.
  • Rasp de knoflookteen boven de sjalot in de pan.
  • Voeg er dan een klein scheutje olijfolie aan toe en zet het vuur hoger.
  • Strooi hier vervolgens wat chilivlokken overheen.
  •  Schud dan alles lekker goed om in de pan.
  • Dan snijd je de cherrytomaten in stukjes en voegt deze ook toe aan de pan.
  • Blus het geheel af met een scheut witte wijn en giet dan de bouillon erbij.
  • Vervolgens rol je de basilicumblaadjes op als een soort sigaartje, en snij deze dan in dunne stukjes.
  • Ook dit voeg je toe aan de pan, samen met de kappertjes.
  • Roer dit goed door elkaar en haal dan de pan van het vuur.
  • Op datzelfde vuur zet je nu een kleine koekenpan.
  • Doe hier een scheut olijfolie in.
  • Voeg dan de pasta toe aan de pan met het halfvolle water.
  • Kook dit iets korter dan de aangegeven tijd op de verpakking.
  • Bestrooi in de tussentijd de garnalen met wat zout en peper.
  • Bak deze dan in de kleine koekenpan.
  • Draai ze om als de garnalen verkleuren, en als ze helemaal verkleurd zijn, haal je ze van het vuur.
  • Snijd dan een citroen door het midden en rasp een helft van de schil over de garnalen heen.
  • Laat dit 30 seconden rusten.
  • Dan doe je de garnalen bij de saus in de diepe koekenpan.
  • Zet deze pan vervolgens weer op een laag vuur en doe de afgegoten pasta hierbij.
  • Doe hier dan nog een klein scheutje olijfolie bij en meng alles goed door elkaar.
  • Doe dit in een diep bord, voeg er nog wat Parmezaanse kaas aan toe en je bent klaar!
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Móet je proeven: gnocchi met groene asperges en prosciutto

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: NL Beeld