Rowan Hattu
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram gnocchi
  • 250 gram dunne groene aspergetips
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 milliliter crème freche
  • Handvol krulpeterselie
  • 2 eieren
  • 4 plakjes prosciutto ham
  • 75 gram geraspte kaas1
  • Peper
  • Scheut olijfolie

Heerlijk!

Nu het aspergeseizoen is begonnen, kunnen we er natuurlijk niet meer omheen. Hierdoor is het voor de redactie van Kookfans de uitgelezen kans om een overheerlijk recept mét asperges te delen. Iemand in voor gnocchi met groene asperges en prosciutto? 

Zo maak je de gnocchi met groene asperges en prosciutto

  • Allereerst kook je de eieren in een pan met water op een medium hoog vuur.
  • Als ze eenmaal gekookt zijn, laat je ze even schrikken en pel je ze.
  • Laat de pan die je hebt gebruikt staan en doe daar de gnocchi in.
  • Kook dan de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Zorg ervoor dat ze mooi al dente zijn en wacht tot ze naar boven komen drijven in het kokende water.
  • Vervolgens bak je de groene asperges kort aan in wat olijfolie.
  • Als ze licht knapperig zijn haal je ze uit de pan en leg je ze op keukenpapier.
  • Bak daarna de gesnipperde ui in dezelfde pan, maar voeg hier nog even wat extra olijfolie aan toe.
  • Pak dan de crème fraîche de geraspte kaas en voeg deze toe aan aan de pan.
  • Laat dit geheel even met elkaar garen.
  • Daarna voeg je de peterselie toe en breng je het op smaak met peper.
  • Zet dan het vuur uit en voeg de gare gnocchi toe aan de room-kaassaus.
  • Schep dit goed door.
  • Doe dan de asperges erbij.
  • Verdeel het geheel over twee borden en maak het af met een eitje en wat ham.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Zweeds broodje bal

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels