Recept: Lotus Speculoos cake

50 min.
8 pers.

Om je vingers bij af te likken

Wil jij je visite (en jezelf) wat lekkers bij de koffie serveren? Maak dan eens deze cake met Lotus Speculoos. Geloof ons: je gaat het echt niet bij één stukje houden.

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zoete lekkernij

Een broodje Lotus Speculoos: je mag ons ervoor wakker maken. Behalve dat deze zoete spread het heel erg goed doet op een simpele boterham of pistoletje uit de oven, is het ook het perfecte ingrediënt voor een cake. Zo maak je een simpele cake nét iets specialer, zonder dat het veel extra werk kost.

Zo maak je de Lotus Speculoos cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Pak een grote kom en mix hierin de boter tot een glad geheel. Voeg vervolgens de bruine suiker toe en mix opnieuw tot een geheel.
  • Schep de Lotus Speculoos bij het mengsel en mix opnieuw door. Voeg vervolgens de bloem beetje voor beetje in de kom en schep dit met een spatel door het mengsel. Let op: voeg dus niet alle bloem in een keer toe.
  • Smeer een bakvorm in met boter en giet het cakemengsel in de vorm. Strijk het mengsel glad en bak voor 40-45 minuten in de oven.
  • Laat de cake volledig afkoelen en verdeel vervolgens nog meer Lotus Speculoos over de bovenkant van de cake.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Lotus Speculoos-cheesecaketoetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Mehwish’s Kitchen Canada | Beeld: iStock
Ingrediënten
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram bruine suiker
  • 70 gram Lotus Speculoos
  • 170 gram bloem
  • Extra Lotus Speculoos als topping