Recept: smeuïge fudge brownies

Jaimy Boer
45 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram halfzoete chocolade
  • 12 eetlepels boter, gesmolten
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 95 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel zout

Hier kan je niet van afblijven

Bij Kookfans zijn wij dol op chocolade, vooral in een makkelijk recept zoals bij deze smeuïge fudge brownies. Na de eerste hap beland je in een chocoladehemel. Schort om, want we vertellen je hoe je ze zelf maakt! 

Zo maak je de fudge brownies:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante ovenschaal van 20 centimeter met bakpapier.
  • Hak de chocolade in stukjes. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron met tussenpozen van 20 seconden en bewaar de andere helft voor later.
  • Meng in een grote kom de boter en suiker met een elektrische handmixer en klop de eieren en vanille erdoor gedurende 1-2 minuten, tot het mengsel luchtig en licht van kleur wordt.
  • Klop de gesmolten chocolade erdoor (zorg ervoor dat het niet te heet is, anders koken de eieren), en zeef de bloem, cacaopoeder en zout erdoor.
  • Vouw om de droge ingrediënten op te nemen, maar pas op dat het niet te veel mengt. Anders kunnen de brownies te cake-achtig worden.
  • Vouw de stukjes chocolade erdoor en doe het beslag in de ovenschaal.
  • Bak de brownies voor 20-25 minuten, afhankelijk van hoe fudgy je je brownies lekker vindt. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
  • Haal ze van de ovenschaal en serveer op een gebaksbordje.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Zoete Nutella marshmallow brownies

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash, Chaman Raj