Aha: dit zijn de populairste pizza’s in Nederland

02 december 2022
Jaimy Boer

Had jij dit verwacht?

Pizza’s komen in allerlei vormen en maten. Van Tonijn en Fungi tot de Margaritha, Quattro Formaggi en de Calzone: wij zijn er dol op. Maar welke smaak wordt het meest in Nederland gegeten? Domino’s zocht het uit! 

Even wachten… pizza!

In ons koude kikkerlandje is het vaak de boerenkool en snert dat op tafel staat wanneer de temperatuur aan het dalen is. Ook zijn wij dol op het traditionele avg’tje. Toch is dat niet het enige wat wij Nederlanders eten, en maken we ook graag een uitstapje naar de pizzeria.

Hoogtepuntjes

Domino’s komt daarom met de ‘Hoogepuntjes’ van 2022. Dit zijn de favorieten van Nederland, en daar zitten een paar verrassende smaken bij. De pizza Margaritha staat bijvoorbeeld met stip op één en werd bijna twee miljoen keer besteld. Niet alleen landelijk, maar ook in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg staat de pizza op nummer één.

Mét champignons

De nummer twee is de pizza Perfecte Pepperoni, die met name in de provincies Groningen en Friesland hoog scoort. Daarnaast zijn we fan van het zelf samenstellen van een pizza, en doen dit het liefst met champignons. Dit is de meest gekozen topping bij Domino’s in 2022.

Bijgerechten

Tegenwoordig bestellen wij ook bijgerechten, en zijn het met name de Potato Wedges en Cinnastix, versgebakken kaneelbroodjes uit de oven, die we graag willen eten. Als laatste werd er massaal gekozen voor de Cookies & Cream van de Thick Shakes.

Zin in pizza gekregen? Zo maak je authentieke Quattro Formaggi pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Domino’s | Beeld: Unsplash, Ivan Torres