Jaimy Boer

Ga jij dit proberen?

Als je vegan eet merk je vast dat er weinig alternatieven zijn voor bacon. Het zoute, knapperige spek is namelijk moeilijk na te bootsen. Op TikTok gaat er nu een hack rond van iemand die wel heel creatief denkt en van een bananenschil vegan bacon maakt. En als we haar moeten geloven, dan is het nog lekkerder dan de originele bacon. Lees gauw verder! 

Makkelijk

Voortaan gooien we onze bananenschil niet meteen bij het afval. Je kunt er namelijk ook bacon van maken. TikTok-gebruiker The Hunger Diaries kwam met deze briljante hack en laat in een filmpje zien hoe makkelijk het is. Het enige wat je nodig hebt is een paar bananenschillen en wat smaakmakers, zoals soja saus, maple siroop, gerookte paprika en knoflookpoeder.

Zo maak je het

Ze pelt een banaan en haalt de restjes banaan met een lepel uit de schil. Daarna maakt ze een marinade van soja saus, maple siroop, gerookte paprika en knoflookpoeder. Meng dit goed door elkaar en doe de bananenschil in het kommetje. Marineer de bananenschillen voor minstens 10 minuten en bak de schillen in een loeihete pan met olie. Bak ze goudbruin en dep ze daarna droog met een keukenpapiertje. Et voilà! Daar is je heerlijke vegan bacon. In onderstaande filmpje zie je hoe ze het maakt!

@thehungerdiariesBanana Peel BACON. ?? Found this + had to try. Have you heard of this before? #foodtiktok #asmrfood #easyrecipe #fyp #foryou #tiktokfoodie #bananas? original sound – The Hunger Diaries

Knapperig en gezonder

De schillen lijken niet alleen sprekend op de bacon, het wordt ook net zo knapperig. Ook is het een stuk gezonder. Normale bacon zit namelijk vol met zout en vet. Wanneer je een keer zin hebt in een paar stukjes bacon, kunnen we dus zeker dit recept aanraden!

Lees ook: Recept voor smeuïge vegan karamel-zeezout chocolade cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tiphero, Sauce Stache | Beeld: Videostill