Ingrediënten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 1 theelepel honing
  • 2 stuks kipfilet
  • Satésaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 stuks Baby Romaine sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 sjalot
  • Pitjes van een halve granaatappel
Hanna Mellema
Excl. wachttijd: 15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 1 theelepel honing
  • 2 stuks kipfilet
  • Satésaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 stuks Baby Romaine sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 sjalot
  • Pitjes van een halve granaatappel

Perfect als lunch of een gezonde avondmaaltijd!

Heb je zin in een heerlijk voedzame salade? Dan is dit recept voor een salade met kipsaté perfect voor jou! We combineren de gekruide kip en pindasaus met een frisse salade en zoete granaatappel, voor een echte smaaksensatie. Of je nou kant-en-klare of zelfgemaakte satésaus gebruikt, met dit recept is het ongetwijfeld smullen.

Zo maak je de salade:

  • Neem een ruime kom, en doe hierin de sojasaus, kerriepoeder, komijnpoeder, knoflook en honing. Roer goed door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes, en voeg aan de marinade toe. Zorg dat elk stukje goed bedekt is, en zet dan afgedekt in de koelkast. Laat minstens één uur, maar het liefst een hele nacht marineren.
  • Maak ondertussen je satésaus (recept vind je hier, gebruik daarvan ongeveer de helft). Als je kant-en-klare saus gebruikt, kun je deze stap uiteraard overslaan.
  • Als de kip gemarineerd is, bak je deze met wat olijfolie in een pan voor ongeveer 5-6 minuten, totdat deze gaar is.
  • Snijd de sla in stukken, de komkommer in halve plakjes en de sjalot in dunne halve ringen. Meng dit door elkaar, samen met de granaatappelpitjes. Snijd de kip in reepjes, en voeg dit aan de salade toe. Maak af met de satésaus.
  • Eet smakelijk!

Satésaus over

Heb je wat satésaus over? Geen zorgen, hier kun je ontzettend veel mee doen! Naast serveren bij de kipsaté, kun je er een pita-pizza met kip van maken, of het gewoon gebruiken als dip voor kroepoek of loempia’s. En ben je op zoek naar wat meer variatie? Dat moet je dit eenpansgerecht met kip ook eens maken! Dit heerlijke Indonesische gerecht gebruikt in de basis een vergelijkbare saus, ook met pindakaas en kokosmelk. Door de toevoeging van limoen heeft het eenpansgerecht een perfecte balans tussen tussen zoet, zout, zuur en pittig. Echt het proberen waard!

Lees ook: Zo maak je in 5 minuten de lekkerste satésaus

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock