Hanna Mellema

Mediterraans, Mexicaans of juist Aziatisch?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je zo dol bent op bepaalde gerechten? Het antwoord kan in de sterren staan! Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voorkeuren, ook als het om eten gaat. Oké, wellicht moet je het een beetje met een korreltje zout nemen, maar misschien vind je wel een nieuwe favoriete maaltijd die helemaal bij jou aansluit!

Waterman (20 januari  –  18 februari)

Watermannen zijn innovatief en houden van ongebruikelijke smaken. Ze genieten van experimentele gerechten en biologisch eten. Hier past de Zweedse keuken perfect bij. Zalm met vers geoogste kruiden? Bij een Waterman loopt het water in de mond!

Vissen (19 februari  –  20 maart)

Vissen hebben een dromerige en fantasierijke aard, en bovendien houden ze van een vleugje zee-inspiratie in hun eten. Denk aan lekkere sushi of de verse visgerechten uit de Mediterrane keuken. Deze gerechten brengen Vissen een gevoel van rust en verbinding met de oceaan.

Ram (21 maart  –  19 april)

Rammen zijn avontuurlijk en vol energie. Ze houden van pittig en spannend eten. Denk aan de vurige smaken van de Mexicaanse of Thaise keuken. Deze gerechten met hun intense smaken passen perfect bij de gedurfde aard van de Ram.

Stier (20 april  –  20 mei)

Stieren houden van comfort en luxe. Ze waarderen rijke en hartige maaltijden, zoals die uit de Italiaanse keuken. Van romige pasta’s tot heerlijke desserts, deze gerechten geven Stieren een gevoel van warmte en genot.

Tweelingen (21 mei  –  20 juni)

Tweelingen zijn nieuwsgierig en veelzijdig. Ze genieten van een gevarieerde keuken met een mix van smaken. Mediterrane gerechten en fusion-keukens zijn favoriet. Smaken uit verschillende keukens samen? Ja, graag zelfs! Hoe verrassender, hoe beter.

Kreeft (21 juni  –  22 juli)

Kreeften hebben een sterke emotionele band met eten. Ze houden van troostrijke maaltijden die herinneringen aan thuis oproepen. Denk aan huisgemaakte gerechten en traditionele familierecepten, zoals een stevige soep of een heerlijke ovenschotel.

Leeuw (23 juli  –  22 augustus)

Leeuwen houden van luxe en verfijning. Ze genieten dan ook het meest van verfijnde gerechten uit de Franse of Japanse keuken. Van delicate zeevruchten tot decadente desserts, Leeuwen genieten van de kunst en elegantie van culinaire hoogstandjes.

Maagd (23 augustus  –  22 september)

Maagden kiezen graag voor gezonde en verse gerechten. Ze geven de voorkeur aan lichte en voedzame maaltijden, zoals die uit de Mediterrane of Californische keuken. Salades en pokebowls met verse ingrediënten zijn favoriet bij deze gezonde eters.

Weegschaal (23 september  –  22 oktober)

Weegschalen zoeken balans en harmonie in hun leven. Enne, dat doen ze ook in hun eten! Ze houden van gerechten die een perfecte mix van zoet en hartig bieden, zoals Aziatische fusion-keuken. Van pittige dumplings tot smaakvolle roerbakgerechten, Weegschalen genieten van de evenwichtige smaken!

Schorpioen (23 oktober  –  21 november)

Schorpioenen houden van een intense en vurige smaak. Ze eten graag exotische en pittige gerechten uit de Indiase of Midden-Oosterse keuken. Doordat ze een beetje mysterieus van aard zijn, spreken aromatische curry’s en complexe kruidenmengsels hen enorm aan.

Boogschutter (22 november  –  21 december)

Boogschutters zijn avontuurlijk en houden van wereldse smaken. Ze genieten van diverse keukens, in het bijzonder van street food. Denk aan smaakvolle taco’s, gebakken banaan of een heerlijke bahn mi! Boogschutters vinden plezier in de culinaire diversiteit.

Steenbok (22 december  –  19 januari)

Steenbokken waarderen traditionele en tijdloze gerechten. Ze houden van klassieke keukens zoals de Franse of Italiaanse. Een stevige stoofschotel, of een traditionele pasta carbonara? Yes please! De Steenbok geniet het meest van de vertrouwde smaken.

Lees ook: Ah oh: deze sterrenbeelden worden het snelst hangry

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Astrotalk | Beeld: Pexels