Ingrediënten
  • Voor de kip:
  • 6 Stuks kipfilet
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels fijn zout
  • 1 dun gesneden ui
  • Citroensap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 190 gram Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geplet en verhakseld
  • 2 theelepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • En verder:
  • Pitabroodjes of groentewraps
  • Ijsberg- of Romaine-sla
  • Komkommer
  • Tomaat
35 + 120 min.
4 pers.

Deze zelfgemaakte kipshoarma geeft een frisse draai aan een bekend gerecht

Even een ‘vette bek’ halen bij de plaatselijke shoarma-tent kan ontzetten lekker zijn. Snappen we helemaal! Maar echt gezond is het natuurlijk niet. Gelukkig kun je thuis zelf heel makkelijk een lekkere kip shoarma op tafel zetten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de shoarma met kip en yoghurtsaus!

  • Doe in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de kruiden. Meng goed door elkaar met een garde en zet aan de kant. Doe de kipfilets in de marinade en hussel het geheel goed door elkaar zodat de filets volledig bedekt zijn. Dek de kom af en zet minstens twee uur weg, of laat een nachtje staan in de koelkast
  • Verhit de oven voor op 220 ºC.
  • Voeg de ui toe aan de marinade en hussel weer door elkaar.
  • Verdeel de kip en ui met de marinade en al op een bakplaat.
  • Zet de bakplaat ongeveer een half uur in de oven, of tot de kip goed doorbakken is. Als je wilt, kun je halverwege de kip nog een keer omdraaien.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de kip 5 minuten rusten.
  • Maak ondertussen de yoghurtsaus:
    • Doe de yoghurt, knoflook en het citroensap in een kom. Meng goed door elkaar met een garde of vork.
    • Voeg zout en peper toe naar smaak.
    • Voor meer smaak kun je ook nog kiezen voor wat extra kruiden in de yoghurtsaus. Let wel op dat je niet te veel kruiden door de yoghurtsaus doet, want de kip is natuurlijk ook al flink gekruid.
  • Snijd vervolgens de kip in dunne reepjes.
  • Serveer de kip op warme pitabroodjes. Eventueel kun je er een salade bij serveren met wat simpele sla, komkommer en tomaat.
  • Eet smakelijk!

Tip: Let je op de koolhydraten? Dan zijn wraps gemaakt van slabladeren, of tortilla’s op groentebasis een slimme vervanger voor de pitabroodjes.

Lees ook: Recept: kippendijen uit de oven met mosterdmarinade

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Preppy Kitchen | Beeld: Videostill Preppy Kitchen

Ingrediënten
  • Voor de kip:
  • 6 Stuks kipfilet
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels fijn zout
  • 1 dun gesneden ui
  • Citroensap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 190 gram Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geplet en verhakseld
  • 2 theelepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • En verder:
  • Pitabroodjes of groentewraps
  • Ijsberg- of Romaine-sla
  • Komkommer
  • Tomaat