11 februari 2022
Roos

In de diepvries groenteballetjes kunnen stukjes plastic zitten

Heb jij onlangs een zak met diepvries groenteballetjes van IKEA ingeslagen? Let dan goed op, want in deze balletjes kunnen stukjes plastic verwerkt zitten.

Huvudroll

Nog niet heel lang geleden introduceerde IKEA haar eigen groenteballetjes, die bij veel vegetariërs goed in de smaak vielen. De Huvudroll groenteballetjes worden met plezier gegeten in het IKEA-restaurant, maar kun je ook in het diepvriesvak in de woonwinkel vinden. Zo kun je de balletjes gewoon in eigen huis bereiden. Echter, klanten worden momenteel gewaarschuwd om de balletjes niet op te eten.

ikea balletjes

Houdbaarheidsdatum

IKEA waarschuwt voor de groenteballetjes met houdbaarheidsdatum 26 oktober 2022. Alleen in deze zakken kunnen plastic deeltjes in de balletjes zitten. IKEA benadrukt dat de balletjes met een andere houdbaarheidsdatum of die klanten hebben geconsumeerd in het restaurant niet bij deze terugroepactie betrokken zijn. Deze klanten hoeven zich dan ook geen zorgen te maken.

Heb jij de balletjes met bovenstaande houdbaarheidsdatum in je vriezer liggen? Je kunt de balletjes dan terugbrengen naar IKEA en vervolgens je geld terugkrijgen. IKEA geeft aan dat het niet duidelijk is hoe de plastic deeltjes in de balletjes terechtgekomen zijn.

Lees ook: Deze kruidenrekjes van de IKEA kosten slechts vier euro en dit kun je ermee!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock