Madelon Pathuis
30 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 1 sjalot
  • 85 gram Cheddar kaas
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 8 eieren
  • 80 milliliter volle melk
  • Zout en peper
  • 30 milliliter olijfolie
  • 150 gram spinazie

Lekker en makkelijk!

Ben je opzoek naar een gerecht wat makkelijk te maken is en eigenlijk iedereen wel lekker vindt? Maak dan eens deze frittata met spinazie en kaas. Dit simpele Italiaanse ei gerecht is erg veelzijdig dus voeg vooral ingrediënten toe die jij lekker vindt! Wij vertellen hoe je het maakt.

Aan de slag!

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snij de sjalot fijn en rasp de cheddar kaas.
  • Doe de eieren en de melk in een kom en meng dit goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de cheddar kaas en wat zout en peper toe aan de kom en meng het goed door elkaar.
  • Verhit een ovenbestendige pan en fruit het sjalotje tot het zacht is.
  • Voeg nu elke keer een handje spinazie toe tot alles geslonken is.
  • Spreid het groente mengsel uit en verdeel het gelijkmatig over de pan.
  • Voeg het ei mengsel toe, strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en bak voor ongeveer 2 minuten.
  • Zet de pan nu in de oven voor 18 tot 20 minuten totdat het ei helemaal gaar is.
  • Voeg verse kruiden naar keuze toe.
  • Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Pexels