Recept: romige pasta met broccoli, paprika en manchego

Ingrediënten
  • 2x 30 milliliter olijfolie
  • 550 gram broccoli, in roosjes
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 200 gram penne
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 25 gram manchego, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
40 min.
2 à 3 pers.

Je maakt dit heerlijke gerecht in één pan.

Een romige pasta eten die ook nog eens gezond is? Het kan met deze pasta met broccoli, paprika en manchego. De saus wordt namelijk niet gemaakt met slagroom, maar met Griekse yoghurt. Minstens zo lekker, maar een stuk gezonder. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Hoe maak je deze pasta?

  • Verhit 30 milliliter olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe de broccoli in de pan en roer even door. Bak de broccoli zo’n 4 minuten aan beide kanten. Breng de broccoli op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de broccoli op een bord en zet apart.
  • Verhit opnieuw 30 milliliter olijfolie in dezelfde koekenpan.
  • Doe de ui, paprika en knoflook in de koekenpan en roer door. Fruit de groentes zo’n 4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en draai het vuur hoog. Breng de bouillon aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta 8 minuten en roer af en toe door.
  • Doe de broccoli weer in de pan, roer door en doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de broccoli 3 à 4 minuten verder garen.
  • Draai het vuur uit en haal de deksel van de pan. Roer de Griekse yoghurt door de pasta tot alles goed is vermengd. En breng de pasta eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verdeel manchego en peterselie over de pasta en klaar is Kees.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: witte chocolade fudge met stukjes Oreo (zonder oven)

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 2x 30 milliliter olijfolie
  • 550 gram broccoli, in roosjes
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 200 gram penne
  • 125 gram Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 25 gram manchego, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak