Dit staat de HHB-kandidaten in de finale te wachten

05 mei 2022

Ze gaan maar liefst 7,5 uur werken aan een bruidsbuffet!

Tom, Zeinab en Enzo nemen het aankomende zaterdag tegen elkaar op in de finale van Heel Holland Bakt. De thuisbakkers zetten nog één keer alles op alles om er met de felbegeerde titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022 vandoor te gaan. Maar wat staat de finalisten zaterdag eigenlijk te wachten? 

Technische opdracht

De finale van HHB ziet er heel anders uit dan de voorgaande afleveringen. De kandidaten maken in de finale geen signatuuropdracht, maar beginnen meteen aan de technische opdracht. Wat die opdracht is? Het maken van zes kersjes. De kandidaten krijgen daar twee uur de tijd voor. “Het is niet makkelijk, écht een finale-opdracht”, vertelt Robèrt van Beckhoven daarover aan Heel Holland Bakt. “Ze moeten een paar stappen volgen: in het midden zit een amarena kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Dan koelen, koelen, koelen, want het moet heel erg bevroren zijn. Vervolgens moeten de bakkers het door een mooi heldere gelei halen.”

Spektakelstuk

Voor het spektakelstuk moeten de finalisten nog één keer alles uit de kast halen. De finalisten moeten een heus bruidsbuffet klaarmaken en daar krijgen ze 7,5 uur de tijd voor. Wat ze precies moeten maken? Komt-ie: 1 bruidstaart die bestaat uit 3 etages, 12 bonbons, 12 luxe bladerdeeghapjes, 20 macarons en 10 bolgebakjes. Degene die de technische opdracht en de bakmarathon er het best van afbrengt, wint de finale.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Lees ook: Recept: witte chocolade fudge met stukjes Oreo (zonder oven)

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Roland J. Reinders/MAX