Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kleine pasta (penne of rigatoni)
  • Zout en versgemalen peper
  • 125 milliliter droge witte wijn of water
  • 1 liter bouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas
  • VOOR DE KIP
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepels olijfolie
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een halve theelepel cayennepoeder
  • Een halve theelepel gerookte paprika
  • Peper en zout
Rowan Hattu
10 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kleine pasta (penne of rigatoni)
  • Zout en versgemalen peper
  • 125 milliliter droge witte wijn of water
  • 1 liter bouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas
  • VOOR DE KIP
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepels olijfolie
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een halve theelepel cayennepoeder
  • Een halve theelepel gerookte paprika
  • Peper en zout

Jummie!

Snel, makkelijk én lekker: de romige pasta met kip. Iedereen houdt wel van een lekkere maar snelle hap, toch? En met dit recept ben je aan het goede adres! Deze pasta is namelijk niet alleen superlekker, maar ook nog eens in een handomdraai klaar. Dat wordt smullen!

Zo maak je de romige pasta met kip

  • Allereerst begin je met het kruiden van je kip.
  • Snijd de kip in reepjes en mix deze met alle kruiden en de olijfolie.
  • Meng dit geheel goed door elkaar.
  • Laat dit dan voor minimaal twee uur marineren in een kom.
  • Na twee uur pak je een grote, diepe koekenpan en zet deze op een middelhoog vuur.
  • Voeg hier dan twee eetlepels olijfolie aan toe.
  • Vervolgens voeg je daar de sjalot en de knoflook aan toe.
  • Bak dit door totdat het glazig is.
  • Wanneer dit het geval is, voeg je er de kip aan toe.
  • Bak daarna de kip door totdat het goudbruin is.
  • Na ongeveer acht minuten voeg je de champignons eraan toe.
  • Bak dit geheel samen totdat de champignons zacht en bruin beginnen te worden.
  • Schep vervolgens de champignons en de kip uit de koekenpan en zet het opzij.
  • Daarna voeg je de pasta toe aan de pan en roer dit twee tot drie minuten door tot er een glanzend laagje van olie te zien is op de pasta.
  • Voeg dan een beetje peper en zout toe aan het geheel.
  • Optioneel: daarna kun je de wijn toevoegen.
  • Wil je het alcoholvrij houden? Voeg dan het water eraan toe.
  • Roer het geheel dan goed door.
  • Tijd om de bouillon over te scheppen met een grote soeplepel in de koekenpan!
  • Telkens wanneer er een soeplepel verdampt, kun je een nieuwe toevoegen aan de pan.
  • Houd hierbij wel het vuur op medium, en roer regelmatig door.
  • Na tien minuten moet je de pasta even checken op de gaarheid.
  • Wanneer dit gaar is, voeg je de kip en de champignons weer toe aan de pan.
  • Laat dit doorpruttelen tot de kip helemaal gaar is (ongeveer tien minuten).
  • Na vijf minuten voeg je de slagroom toe.
  • Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en garneer het met peterselie.
  • Aan tafel!

Lees ook: Knoflook-liefhebber? Zo maak je je eigen aioli!

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock