Ingrediënten
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 250 gram eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Een halve theelepel zout
  • Een halve theelepel peper
  • 500 gram dikke lendebiefstuk
  • Dunne handvol rucolablaadjes
  • 2 eetlepels gerijpte balsamicoazijn
  • Extra vierge olijfolie
Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 250 gram eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Een halve theelepel zout
  • Een halve theelepel peper
  • 500 gram dikke lendebiefstuk
  • Dunne handvol rucolablaadjes
  • 2 eetlepels gerijpte balsamicoazijn
  • Extra vierge olijfolie

Buon appetito!

De Italiaanse keuken: wie is daar nou geen fan van? De redactie van Kookfans in ieder geval wel. En precies daarom delen wij vandaag weer een té lekker Italiaans recept met onze lezers: beef reepjes met rucola. Jammie! 

Zo maak je de overheerlijke Italiaanse beef reepjes met rucola

  • Allereerst verhit je vier eetlepels olie in een grote koekenpan.
  • Pak dan de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn en voeg deze toe aan de koekenpan.
  • Vervolgens bak je deze op een hoog vuur.
  • Voeg ook wat zout en peper toe.
  • Wanneer de paddenstoelen lichtbruin zijn, schep je ze uit de koekenpan.
  • Leg ze in een schaal en houdt ze warm in de oven.
  • Gooi vervolgens de rozemarijn en knoflook weg en maak de koekenpan schoon met een keukenrolpapier.
  • Dan pak je de reepjes beef en kruid deze met peper en zout.
  • Verhit de reepjes dan in wat nieuwe olie in dezelfde koekenpan op een hoog vuur.
  • Let wel op: bak de reepjes pas wanneer de olie goed heet is.
  • Wanneer de olie heet genoeg is, bak je de reepjes 1 à 2 minuten, en schep ze in de tussentijd om.
  • Wanneer ze helemaal klaar zijn schep je de beef reepjes in een warme serveerschaal.
  • Vervolgens strooi je de paddenstoelen en de rucola over de reepjes heen.
  • Daarna besprenkel je het geheel met wat Italiaanse balsamicoazijn en een scheutje olijfolie.
  • Serveer het meteen op tafel.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aspergetijd: zó herken je de beste asperges in de supermarkt

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels