Dorien Ypma
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram spaghetti
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 eierdooier
  • 120 milliliter room
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve citroen, uitgeperst
  • 55 gram Parmezaanse kaas

En véél kaas

Deze overheerlijke pasta carbonara met spek en avocado is een perfecte combinatie tussen romig en pittig. Verse avocado, Parmezaanse kaas en knapperig spek voor een lekkere bite. Geniet van dit klassiek Italiaanse gerecht met een verrassende smaak door de avocado. Dat wordt smullen!

Zo maak je romige pasta carbonara met spek en avocado

  • Om de saus te maken meng je de avocado, het eigeel, de knoflook en het citroensap in een blender of mix het met een elektrische handmixer tot een geheel.
  • Voeg geleidelijk de room toe en roer tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Bak de spekreepjes in een grote pan en zet opzij.
  • Breng water aan de kook in een grote pan en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie doorheen. Hierdoor zal de spaghetti niet aan elkaar gaan plakken.
  • Voeg de saus, spekreepjes, Parmezaanse kaas en een beetje zout en peper toe aan de spaghetti en roer tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat je een beetje Parmezaanse kaas overhoudt, om later te garneren.
  • Serveer de overheerlijke pasta carbonara met spek en avocado op borden en bestrooi het met de overige Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: warme appel-kaneel pannenkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock