Dorien Ypma
50 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter warm water
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • Hazelnoot chocoladepasta, voor de vulling
  • Een beetje kaneel en suiker, om te garneren
  • Olie, om in te bakken

Om je vingers bij af te likken!

Een heerlijke traktatie uit Spanje: churros. Krokant van buiten, zacht van binnen en met deze twist van hazelnoot chocolade vulling geniet je volop van de zoete lekkernij. De geur is onweerstaanbaar én het is ook nog eens simpel te maken. Oftewel, een feestje voor iedereen. Vamos a la cocina!

Zo maak je churros met hazelnoot chocolade vulling

  • Meng in een pan water, suiker en koolzaadolie. Breng het aan de kook en haal vervolgens van het vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer krachtig tot het mengsel een gladde massa vormt. Let op: zorg ervoor dat je alle bubbels uit het mengsel slaat.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer tot het mengsel glad wordt.
  • Schep het deeg in een spuitzak met een stervormige punt. Duw het deeg goed naar beneden in de zak om luchtbellen te voorkomen.
  • Spuit reepjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Leg de churros reepjes gedurende 45 minuten in de vriezer.
  • Verhit vervolgens de olie in een grote pan tot 180 °C.
  • Haal de deegreepjes uit de vriezer en bak ze goudbruin. Laat de churros uitlekken op keukenpapier.
  • Prik met een rietje een gaatje in elke churro om ruimte te maken voor de hazelnoot chocolade vulling.
  • Schep de hazelnoot-chocoladepasta in een spuitzak en spuit de vulling in de gaatjes van de churros.
  • Bestrooi tot slot de churros met een beetje kaneel en suiker.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: warme appel-kaneel pannenkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock