Ingrediënten
  • 200 gram witte champignons
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1,6 liter paddenstoelenbouillon
  • 40 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 30 gram + 30 gram boter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gram risottorijst
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • Verse peterselie naar smaak, grofgesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram witte champignons
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1,6 liter paddenstoelenbouillon
  • 40 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 30 gram + 30 gram boter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gram risottorijst
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijm
  • Verse peterselie naar smaak, grofgesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren

Een paddenstoelenrisotto om u tegen te zeggen

Voor een risotto moet je vaak wat langer achter het fornuis staan dan voor andere gerechten, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. Voor degenen die dol zijn op paddenstoelen is deze risotto een echte aanrader. Deze paddenstoelenrisotto is romig en vol van smaak. Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Snijd de witte en kastanjechampignons in grove stukken.
  • Zet een grote pan met de bouillon op het vuur. Doe het eekhoorntjesbrood in een kommetje en voeg daar wat van de hete bouillon an toe. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten in de bouillon trekken.
  • Haal het eekhoorntjesbrood uit de bouillon, maar bewaar de bouillon wel.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de witte en kastanjechampignons toe. Bak 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper en zet apart.
  • Verhit 30 gram boter in een (risotto)pan en voeg de gele ui toe. Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak 1 minuutje mee.
  • Voeg de risottorijst toe en meng alles goed door elkaar. Bak 2 minuten mee en voeg dan de wijn toe. Roer goed door. Laat de rijst de wijn volledig opnemen.
  • Voeg vervolgens steeds wat bouillon – ook de bouillon waar het eekhoorntjesbrood in trok toe als de rijst het vocht heeft opgenomen. Blijf ook regelmatig roeren.
  • Voeg de tijm en champignons toe als de risotto bijna klaar is.
  • Breng de risotto op smaak met wat zout, peper en verse peterselie.
  • Draai het vuur uit en roer de parmezaanse kaas en boter door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de borden en serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Uienringen met bacon-roomkaasvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill