Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram spinazie
  • 170 gram artisjokharten, uitgelekt
  • 450 gram roomkaas
  • Zout en peper, naar smaak
  • 470 milliliter melk
  • 400 gram pasta, gekookt
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
Christel
25 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram spinazie
  • 170 gram artisjokharten, uitgelekt
  • 450 gram roomkaas
  • Zout en peper, naar smaak
  • 470 milliliter melk
  • 400 gram pasta, gekookt
  • Parmezaanse kaas, om te serveren

Deze pasta is overheerlijk en snel gemaakt!

Artisjokharten zijn ontzettend gezond en lekker, toch eten we het niet zo vaak. Daar brengen we nu verandering in. Deze pasta met spinazie en artisjok is overheerlijk. We maakten een vegetarische pasta, maar je kunt prima nog wat kip toevoegen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Hoe maak je de pasta met spinazie-artisjoksaus?

  • Verhit olie in de pan en bak de sjalot glazig. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
  • Doe de spinazie in de pan en voeg de artisjokharten toe als de spinazie is geslonken.
  • Roer vervolgens de roomkaas door de spinazie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper. Schenk de melk erbij en roer tot een geheel.
  • Voeg de pasta toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Serveer de pasta met wat parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Variatietip: deze pasta is ook erg lekker met wat champignons.

Lees ook: Runderstoofpotje met Guinness

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube