Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 120 gram spinazie, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 milliliter groente- of kippenbouillon
  • 3 gekookte kipfilets, in stukjes gesneden
  • 670 gram béchamelsaus
  • Zout en peper, naar smaak
  • Lasagnebladen
  • Mozzarella, in plakjes
  • Parmezaanse kaas, geraspt
Vivian
60 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 120 gram spinazie, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 milliliter groente- of kippenbouillon
  • 3 gekookte kipfilets, in stukjes gesneden
  • 670 gram béchamelsaus
  • Zout en peper, naar smaak
  • Lasagnebladen
  • Mozzarella, in plakjes
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Elke hap is hemels

Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten het allang: een goede lasagne is onovertreffelijk. Met een flinke dosis gesmolten kaas, een smaakvolle saus en verse groenten kan het ook moeilijk mis gaan. Deze romige lasagne met kip, Parmezaanse kaas, champignons én spinazie combineert al die elementen tot een heerlijk gerecht. In een uurtje heb je deze heerlijke lasagne op tafel staan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het

  • Verhit olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook toe en kook tot geurig. Doe vervolgens de spinazie in de pan en kook tot deze geslonken is.
  • Voeg kip, zout, peper en bouillon toe. Roer en kook tot de vloeistof net is verdampt. Haal de pan van het vuur en zet opzij om af te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verdeel de bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal. Plaats de lasagnebladen over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door nog een laag bechamelsaus, de kipmix, mozzarella en Parmezaanse kaas. Herhaal dit, zodat je twee lagen van de kipmix en kaas hebt en werk af met lasagnebladen met daarop de bechamelsaus. Bestrooi tot slot met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met folie en bak tot het borrelt, zo’n 30 minuten. Verwijder de folie en gril nog eens 5-6 minuten tot goudbruin.
  • Laat de romige lasagne iets afkoelen en garneer met peterselie.
  • Buon appetito!

Ook lekker: pizza lasagne met pepperoni, mozzarella en ricotta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: Videostill Twisted