Ingrediënten
  • 2 middelgrote komkommers, gesneden, gepeld en de zaadjes er uitgehaald
  • 1 rijpe avocado, gepeld en de pit er uitgehaald
  • 210 gram magere yoghurt
  • 8 gram verse dille, gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper, optioneel meer voor garnering
  • 4 theelepels extra vierge olijfolie
  • 116 gram radijsjes voor garnering, optioneel
Vivian
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote komkommers, gesneden, gepeld en de zaadjes er uitgehaald
  • 1 rijpe avocado, gepeld en de pit er uitgehaald
  • 210 gram magere yoghurt
  • 8 gram verse dille, gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper, optioneel meer voor garnering
  • 4 theelepels extra vierge olijfolie
  • 116 gram radijsjes voor garnering, optioneel

Het beste nieuws? Je maakt deze soep in slechts 15 minuten

Hoewel we van koken en lekker eten houden, hebben we niet altijd zin om úren in de keuken door te brengen. En dat hoeft ook helemaal niet. Deze romige komkommersoep met avocado en dille is namelijk in slechts vijftien minuten klaar. Ideaal! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Stop de komkommer, avocado, yoghurt, dille, citroensap, zout en peper in een blender. Mix op hoog tot het een glad mengsel is. Plaats de soep in de koelkast tot hij gekoeld is, indien gewenst.
  • Besprenkel de komkommersoep met wat olie en garneer met peper en radijsjes (optioneel).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Garnalen in knapperig jasje en romige chilisaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: EatingWell | Beeld: Videostill EatingWell