Ingrediënten
  • Voor de garnalen:
  • 180 gram panko
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 grote eieren
  • 120 gram patentbloem
  • 450 gram grote gepelde garnalen/gamba's
  • Verse koriander, ter garnering
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 eetlepel Sriracha
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel honing
  • Zout naar smaak
20 min.
4 pers.

Het sausje maakt deze knapperige garnalen helemaal af

Garnalenliefhebbers weten dat de garnalen al heerlijk smaken door de delicatesse in olie te bakken en ze te eten met een beetje zout. Heerlijk, gewoonweg heerlijk. Maar het kan nóg lekkerder. En daarvoor hoef je helemaal geen gekke capriolen uit te halen. Deze garnalen in knapperig jasje zijn makkelijk te maken en heerlijk om te eten met deze romige chilisaus.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe de panko in een kom en schenk de olijfolie erbij. Voeg de knoflookpoeder, de peper en het zout toe en roer.
  • Doe in een aparte kom de bloem en in een andere aparte kom de eieren. Klop de eieren los.
  • Haal een garnaal eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatst door het pankomengsel. Leg de garnaal daarna op de met bakpapier beklede bakplaat. Blijf de garnalen door de mengsels halen tot alle garnalen bedekt zijn.
  • Bak de garnalen 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer.
  • Doe de garnalen in een kommetje en garneer met wat koriander. Dip ze daarna (royaal) in de saus.

Lees ook: Recept: gevulde eieren met garnalen en wasabi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Voor de garnalen:
  • 180 gram panko
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 grote eieren
  • 120 gram patentbloem
  • 450 gram grote gepelde garnalen/gamba's
  • Verse koriander, ter garnering
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 eetlepel Sriracha
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel honing
  • Zout naar smaak