Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 500 gram broccoli, gestoomd en in roosjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 400 milliliter slagroom
  • 1/2 theelepel maizena vermengd met 1 eetlepel water (optioneel)
  • 60 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Christel
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 500 gram broccoli, gestoomd en in roosjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 400 milliliter slagroom
  • 1/2 theelepel maizena vermengd met 1 eetlepel water (optioneel)
  • 60 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe romiger hoe beter

Dat we dol zijn op romige sauzen moge duidelijk zijn. Veel gerechten die we maken, worden nog lekkerder gemaakt door er een flinke scheut slagroom bij te doen. Inmiddels maakten we diverse gerechten als garnalen en zalm extra romig en voegden we spekjes toe, maar nu is het de beurt aan deze heerlijke broccoli in een romige kaassaus.

En of het lekker is!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de broccoli met spekreepjes?

  • Zet de grill van je oven aan.
  • Bak de spekreepjes krokant in een ovenbestendige koekenpan. Schep de spekreepjes uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan de boter en voeg de ui toe. Bak de ui glazig.
  • Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de broccoli 3 minuten, roer af en toe.
  • Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden. Schenk dan de slagroom erbij.
  • Breng de slagroom aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat de pan 4 minuten op een laag vuur staan en roer regelmatig.
  • Is de saus te dun? Voeg dan het maïzenapapje toe. Voeg de spekreepjes toe aan de saus en roer goed door.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas en mozzarella over de saus en zet de koekenpan 3 minuten in de oven of tot de kaas helemaal is gesmolten. 
  • Heb je geen ovenbestendige koekenpan of is de oven te klein? Roer de kazen dan door de saus en laat de pan op het vuur staan tot de kazen helemaal zijn gesmolten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige champignon-kaassaus met knoflook en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill