Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Citroensap, naar smaak
  • 3 preien, zonder de donkere uiteindes, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 100 volle melk
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 125 gram crème fraîche
  • Dragon, naar smaak
Christel
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • Citroensap, naar smaak
  • 3 preien, zonder de donkere uiteindes, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 100 volle melk
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 125 gram crème fraîche
  • Dragon, naar smaak

Deze kip is heerlijk bij boontjes met aardappels

Kipfilet is gezond en lekker, maar kipfilet alleen op smaak brengen met een beetje zout en peper is behoorlijk saai. Geef je kipfilet wat meer sjeu door het stukje vlees te serveren met een romige preisaus.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de kip met prei?

  • Schenk een beetje olijfolie over de kipfilets heen en breng ze op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en bak de kipfilets er zo’n 6 minuten in. Draai de kipfilets na 3 minuten even om.
  • Schep de kipfilets uit de pan en zet apart.
  • Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de prei toe.
  • Bak 1 minuut en voeg dan de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.
  • Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer goed door. Bak de bloem 2 minuutjes. 
  • Schenk de bouillon rustig bij de prei terwijl je blijft roeren. Schenk de melk er daarna bij en roer opnieuw goed door.
  • Doe de kipfilets weer in de pan, doe de deksel erop en laat 20 minuten op een laag vuur staan.
  • Roer de mosterd en crème fraîche door de preisaus en voeg nog wat dragon toe naar smaak en klaar is Kees!

Ook lekker: romige carbonara orzotto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Proper Foodie | Beeld: Videostill YouTube