Ingrediënten
  • 220 gram (volkoren) penne
  • 900 gram groene asperges, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
  • 360 milliliter volle melk
  • 4 theelepels mosterd
  • 4 theelepels bloem
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 theelepels dragon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
20 juni 2019
20 min.
4 pers.

Een heerlijk zomerse pasta

Asperges zijn heerlijk met een juiste saus, een stuk vlees(vervanger) en aardappelen, maar je kunt zowel groene als witte asperges ook gebruiken om een pasta te verrijken. Deze romige pasta met groene asperges is het perfecte voorbeeld daarvan. Bovendien is-ie ook nog eens erg makkelijk om te maken.

Normaliter wordt het gerecht gemaakt met room, maar volle melk werkt ook! Zo wordt de pasta minder calorierijk. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking. Voeg drie minuten voordat de pasta gaar zou zijn de asperges toe en kook nog drie minuten. Giet de pasta en asperges daarna af.
  • Doe ondertussen de melk, mosterd, bloem, peper en het zout in een kom en roer goed.
  • Doe daarna olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Sauteer even en schenk daarna het melkmengsel in de pan en roer tot het dikker wordt. Voeg daarna citroensap, citroenrasp en dragon toe en roer.
  • Voeg vervolgens de pasta en asperges toe aan de pan met saus. Blijf roeren tot de melk nog wat meer inkookt. Doe daarna de helft van de Parmezaanse kaas in de pan en roer tot de kaas is gesmolten.
  • Verdeel de pasta over vier borden en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de porties.

Lees ook: Recept: romige spaghetti met citroengarnalen, knoflook en peper

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eating Well | Beeld: Videostill Eating Well 

Ingrediënten
  • 220 gram (volkoren) penne
  • 900 gram groene asperges, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
  • 360 milliliter volle melk
  • 4 theelepels mosterd
  • 4 theelepels bloem
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 theelepels dragon
  • 50 gram Parmezaanse kaas