Zo heb je pasta nog nooit gegeten

Wanneer het op pasta aankomt zijn er ontzettend veel manieren om te variëren met het gerecht. Je hebt tig soorten pasta en dan hebben we het nog niet eens gehad over de tig soorten sauzen die je erbij kunt maken. Bolognesesaus, carbonarasaus, arrabbiatasaus. Er zijn tig mogelijkheden. De bereiding ervan, met name van de pasta, gaat altijd hetzelfde: de pasta koken in een pan water. En juist daar valt nog wat winst te behalen. Doe je ongekookte pasta bijvoorbeeld eens in de oven!

Je pasta krijgt er een heerlijk rokerige smaak van.

In de oven ermee

Het klinkt een beetje onconventioneel om je pasta in de oven te schuiven, maar we garanderen je dat het de moeite waard is. Met name als je gek bent op een rokerige en nootachtige smaak. Door de pasta in de oven te stoppen, wordt de pasta als het ware geroosterd, waardoor de pasta een andere smaak krijgt. Je hoeft dus geen ingrediënten toe te voegen, je warme oven doet het werk. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je hoe je te werk moet gaan.

Zo rooster je je pasta:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel pasta voor het gewenste aantal personen over de bakplaat. Kies bij voorkeur voor een pastasoort die niet te klein is, zoals farfalle of penne.
  • Bak de pasta 10 tot 12 minuten in de oven.
  • Breng daarna water aan de kook in een grote pan en voeg een snufje zout toe. Kook daarna de pasta tot het zacht is. Gebruik eventueel wat van het kookwater voor de pastasaus om ook de saus wat extra smaak te geven.

Lees ook: Recept: Griekse tortellini pastasalade

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty