Fabiën

Ideaal!

Tijdens het borrelen bij iemand thuis mag een borrelplank eigenlijk niet ontbreken. Stukjes kaas, stukjes worst, borrelnootjes en – als je gelukt hebt – gevulde eieren! Hoe lekker de snack ook is, écht handig om te maken zijn ze niet. TikTok heeft gelukkig een trucje gevonden waarmee je de gevulde eitjes in een handomdraai klaar hebt!

Lastig om te maken

Als je weleens gevulde eieren hebt gemaakt, is het je vast weleens overkomen dat het eigeel aan de rand van het ei zat. Probeerde je het eigeel eruit te wippen? Dan scheurde het eiwit nog weleens. Fan-tas-tisch. Maar wat nu blijkt? Er is een manier om dit euvel te voorkomen en een TikTokker weet hoe. De video is inmiddels al meer dan 3 miljoen keer bekeken dus dat belooft veel goeds.

Trucje

In de video zien we iemand een hardgekookt ei rollen onder een mes. Hierdoor snijd je het ei doormidden, maar blijft tegelijkertijd de dooier heel. Enne, door dit trucje blijven het mes en de snijplank helemaal schoon. Ideaal!

@andrealanevI’m just now figuring this out after almost 30 years on this spinning rock?? original sound – Andrea VanDerwerker

Zo ga je te werk:

  • Pel eerst de eieren
  • Leg een ei op de snijplank en druk het mes met de snijkant zacht in het ei. Snijd nog niet te ver door.
  • Trek het mes terug en laat het ei voorzichtig rollen. Hierdoor snijd je het eiwit doormidden, maar blijft het eigeel heel.

Wat een eitje!

Lees ook: Recept: roerei met een Aziatische twist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: iStock