Hanna Mellema
40 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 25 gram boter
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knofloook
  • 2 preien
  • 4 aardappels aardappels
  • 1.5 liter groente- of kippenbouillon
  • Peper en zout
  • 100-150 milliliter kookroom

Simpel maar ontzettend lekker

Van een kom vol dampende, romige soep worden wij altijd blij. Al helemaal wanneer deze ook nog eens makkelijk te maken is! Deze romige aardappelsoep met prei en spek staat binnen 40 minuten op tafel, en hij is ook nog eens hartstikke voedzaam. Een hartverwarmend gerecht dat bij iedereen in de smaak valt!

Zo maak je de soep:

  • Pel en snipper de ui, en pers de knoflook. Was de prei, en snijd deze in halve ringetjes. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie, totdat deze knapperig zijn. Zet aan de kant.
  • Smelt de boter in een ruime, hoge pan. Bak hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de prei en aardappel toe en bak dit 5 minuten op medium-laag vuur. Roer regelmatig door.
  • Giet dan de bouillon in de pan, en breng dit aan de kook. Plaats het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur, en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en een snufje zout. Roer ten slotte de kookroom en de gebakken spekreepjes erdoorheen. Bewaar eventueel een paar spekreepjes ter garnering.
  • Serveer de soep met een lekker stokbroodje. Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: ovenschotel met stoofvlees en zoete aardappel

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock